Sănătatea sistemului nervos central și periferic – responsabil pentru coordonarea organismului – este vitală pentru sănătatea întregului corp.

Stresul, boala secolului XX, ne afectează pe toți, ducând la apariția sau agravarea afecțiunilor cardiovasculare, neurologice, emoționale, a tuturor problemelor de sănătate cu care ne confruntăm în general.

Stresul este o problemă majoră ce afectează în mod direct capacitatea noastră de a digera mâncarea. Este nevoie de energie maximâ pentru a transforma ceea ce mănânci în hrană și combustibil pentru corpul tău.

Dacă mănânci pe fugă din cauza stresului sau a supărărilor, corpul tău va da prioritate „luptei” cu acești factori nocivi și nu va acorda suficientă atenție alimentelor care se află deja în stomac.
În timp, această combinație (mâncare + stres) devine o cauză majoră de boală.

Nu uitați că 90% din serotonină – hormonul fericirii – se formează în colon așa că digestia și sistemul nervos sunt în strânsă legatură.

Pentru ca sistemul nervos să funcționeze corect și pentru a preîntâmpina eventualele probleme ce ne pot afecta ca urmare a stilului de viață si a stresului zilnic, pot fi luate o serie de măsuri ce susțin sănătatea sistemului nervos.

Recomandarile mele sunt:     

· limitați stresul – lucrurile se întâmplă oricum, chiar dacă ne facem noi griji sau nu!
     · pentru diminuarea agitației și a stresului zilnic este indicat să vă ocupați câteva ore pe săptămână cu o activitate care vâ face plăcere și care vă implica într-o altă sferă. Aici pot mentiona hobby-urile – fie că este vorba de croșetat, de origami sau făcut machete din lemn – sau activitățile cu familia – jocuri de grup, gătit împreună, etc..
     · mâncați în liniște – „stai și mestecă”
     · consumați multe legume și fructe crude – nucile, migdalele, în general, sunt alimente care oferă multă energie, hrănesc sistemul nervos și „amortizează” efectele stresului
     · renunțați la alimentația de tip ”fast food”
     · reduceți cofeina – înlocuiti-o cu ceaiuri din plante
     · beți multă apă
     · o plimbare de minim 15 minute pe zi (ideal mers la sală 1 h / zi)
     · închideți televizorul cu 2-3 ore înainte de culcare pentru a avea un somn liniștit
     · cina trebuie servită cel târziu la ora 20, pentru a lăsa timp de 2-3 ore până la momentul somnului
 

Stresul afecteaza organismul în ansamblu, nu doar sistemul nervos. Din cauza suprasolicitării este afectat și sistemul digestiv și cel circulator și de aici și toate celelalte. Imunitatea este afectată de aceste dereglaje, punandu-ne în pericol starea de sănătate.

Pentru a învăța mai multe despre cum putem avea o viață mai sănătoasă și liniștită, îți recomand să te înscrii în programul de sănătate “Reset Your Body“, unde te voi învăța tot ce e nevoie pentru a atinge o stare de sănătate cât mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.