Sănătatea sistemului digestiv este indispensabilă pentru o stare generală de bine, acesta fiind ultima și cea mai importantă linie de apărare împotriva absorbției toxinelor.

În ultima vreme se vorbește din ce în ce mai mult despre sănătatea tubului digestiv ca despre o premisă pentru sănătatea întregului organism.

Nu uitați, vă rog, că acesta este responsabil de imunitate, de digestie și nu în ultimul rand, de dispoziția noastră generală! Studii recente afirmă că 90% din serotonină – hormonul fericirii – se formează în colon!

Pentru a vă ajuta în demersul dumneavoastră de a avea grijă de sănătate în general și de sănătatea sistemului digestiv în particular, am elaborat un program de susținere, program ce se axează pe acțiuni simple, ușor de urmat de către orice persoană:


Astfel:     

· Pentru a asigura sănătatea tubului digestiv, vă recomand să renunțați la o serie de alimente nocive, ce nu aduc nutrienții de care organismul uman are nevoie, ci sunt alimente sărace în vitamine și minerale, acestea fiind înlocuite cu coloranți artificiali, conservanți și antibiotice. Între alimentele ce trebuie evitate se numără mezelurile, alimentele care conțin conservanți, faina albă, produsele de patiserie, dulciurile, sucurile carbogazoase, alimentele ultraprocesate.
     · Este necesară hidratarea corespunzătoare (temperatura optimă a apei de 22°C).
     · Se recomandă consumul de fructe și legume în stare cruda, ce ajută atât la hidratare, cât și la menținerea unui echilibru chimic în organism.
     · Una din regulile de aur în nutriție este: masa de fructe și legume este independentă și se consumă la distanță de 2 ore de mesele celelalte.
     · O altă regulă foarte importantă, pe care vă sfătuiesc să o rețineți și să o aplicați: nu consumați la aceeași masă mai mult de un fel de proteină animală! 

Suntem cu toții conștienți că ne supraalimentăm dar de fapt, ironic este faptul că suntem subnutriți! Alimentele noastre sunt de proastă calitate iar fructele și legumele sunt din ce în ce mai sărace în nutrienți, vitamine, minerale. Solurile au sărăcit, așa că acea lege a nutriției care spune că trebuie să consumăm într-o zi cinci mese de legume și fructe a devenit o legendă deoarece cantitățile necesare de astfel de alimente sunt din ce în ce mai mari.

Pe lângă aceste acțiuni simple, programul de susținere a sănătății sistemului digestiv se poate realiza și prin suplimentarea alimentației zilnice cu o serie de produse naturale, pe bază de plante.

Pentru a afla mai multe despre cum poți atinge o cât mai bună sănătate nu doar a sistemului digestiv, ci a întregului corp, îți recomand să te înscrii în programul “Reset Your Body“, unde te voi învăța tot ce e necesar pentru a avea o sănătate cât mai bună, în zilele noastre moderne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.